Predsjedništvo

Nihad Hasanović

Predsjednik stranke

Predsednik je Skupštine Međuopštinske unije poljoprivrednih udruženja Novi Pazar, Sjenica i Tutin od 2006. Zapošljen u  Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u  sektoru za inspekcijski nadzor pri Generalnom inspektoratu. Obavlja dužnost direktora Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Novi Pazar u okviru Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede i pomoćnika gradonačelnika Novog Pazara od 2009.  Odbornik u Skupštini Grada Novog Pazara u trećem po redu mandatu.

dr Meho Mahmutović

Podpresjednik

Gradonačelnik grada Novog Pazara u dva mandata od 2009. god. do 2016. god. Obavljao je funkciju državnog sekretara u Ministarstvu zdravlja, trenutno je direktor Opšte bolnice Novi Pazar.

Ulfeta Demčović

Podpresjednik

Dugogodišnji prosvetni radnik, u dva mandata je bila šef odborničke grupe SDP skupštine grada Novog Pazara, predsjednik je foruma žena SDP, trenutno je član gradskog vijeća Novog Pazara zadužena za obrazovanje.

Husein Memić

Podpresjednik

Ostvareni sportski i kulturni radnik. Predsjednik GrO SDP za Novi Pazar u periodu od 2014 do 2018 god. Njegov mandat na mjestu predsjednika GrO SDP se smatra za veoma uspešan. Trenutno je direktor Kulturnog centra Novi Pazar.

Mirsad Jusufović

Podpresjednik

dugogodišnji portparol Stranke, zatim i generalni sekretar. Obnašao je brojne značajne funkcije u lokalnoj samoupravi Novog Pazara. Trenutno je član Gradskog vijeća zadužen za društvene delatnosti i međunarodne odnose.

Nihat Biševac

Podpresjednik

Obavljao je funkciju direktora Nacionalne službe za zapošljavanje – filijala Novi Pazar, ostvareni sporstki radnik zaslužan za afirmaciju sporta kod omladine Novog Pazara. Na mjestu gradonačelnika Novog Pazara je od 2016. godine.

dr Muamer Bačevac

Podpresjednik

Generalni sekretar – Obavljao je funkciju predsednika GrO SDP Novi Pazar, bio je šef odborničke grupe SDP u lokalnom parlamentu, od 2014. godine je poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije

Muzafer Dragolovčanin

Podpresjednik

Direktor Stranke – Bio je predsednik unije privrednika, obnašao je funkciju pomoćnika gradonačelnika u periodu od 2012 do 2016 godine. Jedan od najzaslužnijih za sanaciju štete od poplava koje su pogodile Novi Pazar 2016. godine.

Prema članu 31. Statuta Sandžačke demokratske partije članovi predsjedništva SDP-a su i svi predsjednici opštinskih odbora:

• Fahrudin Đekić – GrO Novi Pazar
  • Esad Hodžić – OO Prijepolje