Predsjednik

Nihad Hasanović

Rođen 18. jula 1966. u Novoj Gorici,republika Slovenija,kao prvo dete Redža i

Ševale, rođene Vesnić.

Srednju školu završava 1985. u Novopazarskoj Gimnaziji,smer: laboratorijski tehničar za mikrobiologiju, nakon čega odlazi na služenje vojnog roka u specijalnu jedinicu saobraćajne vojne policije i bio lični vozač i pratioc generala Živote Panića tadašnjeg komandanta Novosadskog korpusa.

Završio Poljoprivredni Fakultet Univerziteta u Sarajevu na odseku za voćarstvo-vinogradarstvo, gde je dve godine biran za predsednika studentske omladine na fakultetu. Bio član izvršnog odbora svih Poljoprivrednih fakulteta u eks-YU zaduženog za univerzitetsku razmenu studenata i organizaciju Agronomijada. Kao student bio član rukometnih klubova: ,,Željezničar” i ,,Bosna” u Sarajevu.

Radno iskustvo stiče u DD,,RAS” gde je bio i član upravnog odbora sve do 2003. Nakon toga zapošljava se u PP,,Bojatehnos’’ u Novom Pazaru. Istovremeno radio kao stručni kolsutant u Udruženju Poljoprivrednika ,,Kruševo’’ u Novom Pazaru i MOUPU-a Novog Pazara, Sjenice i Tutina. Jedan  je od osnivača srednje ,,Gazi Isa-begovoj” medresi u Novom Pazaru gde je radio kao honorarni profesor.

Predsednik je Skupštine Međuopštinske unije poljoprivrednih udruženja Novi Pazar, Sjenica i Tutin od 2006. Zapošljen u  Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u  sektoru za inspekcijski nadzor pri Generalnom inspektoratu. Obavlja dužnost direktora Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Novi Pazar u okviru Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede i pomoćnika gradonačelnika Novog Pazara od 2009. Imenovan za pomoćnika gradonačelnika od 2009. godine. Odbornik u Skupštini Grada Novog Pazara u trećem po redu mandatu.

Magistarske studije na Poljoprivrednom fakultetu završava 2011. godine.

Izabran je za predsednika Sandžačke Demokratcke Partije 2014. pre čega je dugo godina bio član predsedništva.

Srećno oženjen otac troje dece.