Forum mladih

Forum mladih

Strategija za rad sa omladinom u Sandžačkoj demokratskoj partiji je veoma jednostavna i iskrena. Naša želja je da omladini obezbedimo iskustva, proširimo vidike, otvorimo umove i razvijemo kritički način razmišljanja, a zatim ih pustimo da sami donose svoje odluke. To je za nas, kao stranku, način da se održimo na pravom kursu jer smo svjesni da će tako vaspitana današnja omladina, a sutrašnji odrasli ljudi uvijek i bez straha biti sposobni da prepoznaju i spremni da ukažu na eventualne loše poteze i negativne korake. Naš cilj nije i nikada neće biti da indoktriniramo i stranački usmeravamo njihova razmišljanja. Stoga se u Forumu mladih SDP sprovode aktivnosti koje su usmjerene ka ekskurzijama i putovanjima, međusobnom druženju i upoznavanju, društveno korisnom radu i promociji obrazovanja i sporta.

Međusobno druženje i upoznavanje. Forum mladih SDP želi da promoviše otvorenost u komunikaciji, druženje i upoznavanje, stoga često organizujemo druženja uz kahvu i sok za naše članove i simpatizere koje uglavnom organizujemo u nekim od lokalnih kafea ili prostorijama Stranke. Ta druženja su neobavezna, neformalna i prilika su da se omladina upozna i razmijeni iskustva. Pored ovih lokalnih aktivnosti Forum mladih SDP organizuje i druženje omladine svih gradova Sandžaka koje smo u prethodnom periodu priređivali na Zlataru.

Društveno korisni rad. Osim aktivnog učešća u humanitarnom sadu Sandžačke demokratske partije Forum mladih SDP je u svakoj prilici učesnik ili organizator raznih akcija kao što su čišćenje Grada, ozelenjavanje gradskih površina, čišćenje rečnih korita i slično.

Promocija obrazovanja i sporta. Putem aktivnosti Edukativnog centra SDP omladina u Sandžačkoj demokratskoj partiji veoma aktivno radi na unapređivanju znanja, kako sopstvenog tako i među ostalom populacijom. Učestvovali smo u aktivnostima kao što su besplatna podela knjiga putem štandova, gde smo podijelili nekoliko hiljada knjiga, dali smo značajan doprinos popunjavanju fonda Gradske biblioteke u Novom Pazaru i redovno pratimo razne seminare u našoj zemlji i okruženju. U sportskom dijelu se možemo pohvaliti organizacijom turnira u basketu, turnira SDP u malom fudbalu, a imali smo i brojne aktivnosti na opremanju terena u gradovima Sandžaka.

Mi u Forumu mladih SDP se trudimo da sve predstojeće aktivnosti blagovremeno najavimo putem lokalnih medija znajući da uvijek imamo ogromno interesovanje, ali i pored toga Vas pozivamo da se informišete u prostorijama Stranke ili putem naše Facebook strane <link facebook Forum mladih SDP>

Predsjednik Foruma mladih je Vahidin Melajac.

Predsjedništvo Foruma Mladih čine:

Rijad Ikić – Predsjednik FM SDP za Novi Pazar

Tutin

Sjenica

Prijepolje

Priboj

Nova Varoš

Generalni sekretar FM SDP Novi Pazar je Hivzo Bektović.